Friday, July 29, 2011

②Dobin-mushi(food stean-boiled in an earthware teapot)土瓶蒸し

Did you enjoy to read about Dobin-musi blog yesterday?
昨日の土瓶蒸しのブログはいかがでしたか?

Samples to have some food Dobin-mushi in.
食材のサンプル画像です↓↓↓


Shrimp, Matustake-mashroom, Mitsuba,Shimeji-mashroom,ginkgo nut and chicken etc...
えび、まつたけ、みつば、しめじ、ぎんなん、鶏肉などがございます。

Enjoy Flavor!香りを楽しんでください!










Aloha everyone!
みなさん、こんにちは。





Today I introduce How to prepare Dobin-mushi.
今日は土瓶蒸しのいただき方をご紹介します。














There is a way to eat Dobin-mushi.
土瓶蒸しには、決まった食べ方が有ります。

★Of course,Do not forget enjoying Flavor of scent when you open a teapot★
蓋を開けたときには是非、香りを楽しんでください!


First of all, simply have some soup, after that squeeze citrus such a Sudachi like then have some soup, after eat masurooms and some foods in it.
まずは、シンプルに汁だけを頂き、その後はスダチなどを絞って、汁をもう一度頂いてから、中に残った松茸やきのこを頂きます。


You may be tense for how to eat high-quality boiled dishes in a teapot first; Thus, simply because it is a boiled dish in a teapot which how to eat is decided on, it reminds you Japanese tradition.
最初は、高級な土瓶蒸しの食べ方に緊張するかもしれませんが、あえて食べ方が決まっている土瓶蒸しだからこそ、忘れかけた日本食の作法などを学ぶ事が出来るのです。



Charm of the boiled dish in a teapot may be that Japanese graceful culture is condensed to one boiled dish in a teapot.
土瓶蒸しの魅力は、土瓶蒸し1つに、日本の奥ゆかしい文化が凝縮されている事かもしれません。


I look forward to appearing in the menu of Japanese restaurants by the menu of the boiled dish in a teapot(Dobin-mushi) soon.
土瓶蒸しのメニュー、早く和食レストランのメニューに載るといいですね。


Autumn dining and preparations, please ask Sannaka-West. We appreciate your earlier reservation.
秋の食卓の準備とご予約はお早めに!







Please take a look and stop by our store!
お気軽にお店へお立ち寄り下さい。





**See You again**(*・∀・*)ノ















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